Zacusca de macrou este foarte gustoasa. Aveti nevoie de 6 kg macrou curatat, 10 kg gogosari copti.
Pentru zacusca de macrou, se dau prin masina de tocat, apoi amestecam cu pestele. Pestele se pune la fiert, intr-o cratita, cu 1 l de apa, 200 ml de otet, doua linguri de zahar, 200 ml de ulei, sare, boabe de mustar, foi de dafin si piper, apoi se fierbe la foc mic, pana scade apa. Se scurge, dupa care se aleg oasele mari si se da prin masina de doua ori. Punem toate ingredientele intr-o cratita mai mare si le fierbem pana se ridica uleiul deasupra. Punem la borcane, le capsam si le fierbem la Bain- Marie timp de o ora. Lasam la racit acoperit, pana a doua zi, apoi le dam la beci.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala