Zacusca cu ghebe

Este cea mai delicioasa zacusca ce am gustat-o vreodata!

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 kg ghebe proaspete.
  • 5 kg gogosari rosii
  • 2,5 kg morcovi
  • 2,5 kg ceapa
  • 800 ml ulei
  • 800 gr bullion
  • Optional: condimente dupa gust: sare, piper, foi de dafin

Mod de preparare

Ciupercile se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata.Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem apoi de apa si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu masina de tocat. Intre tim coacem gogosarii si ii curatam de coaja. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cei 800 ml de ulei. Cand devine translucida, adaugam morcovii si gogosarii tocati, ciupercile si condimentele dupa gust. Calim toate legumele pentru 15-20 de minute, adaugam bulionul si doua-trei cani cu apa, continuand fierberea pana ce zacusca este bine legata. O punem apoi in borcane curate si strangem foarte bine capacele. Sterilizam borcanele cu zacusca prin metoda bain-marie. Le depozitam apoi intr-un loc racoros. Se poate servi alaturi de ardei iuti ori se poate opta pentru adaugarea unui ardei iute in zacusca, in momentul prepararii. Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors