Dupa cum bine stiti, zacusca e o reteta clasica, ce se poate pastra la borcan, spre deliciul a mii de familii de romani.
Iata o reteta pentru una dintre cele mai faimoase mancaruri ale romanilor: zacusca clasica de ardei si gogosari. Se fierb rosiile si se trec prin sita. Intre timp se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se indeparteaza cotorul si semintele, si se taie felii nu prea marunte. Se curata morcovul si se taie felii, de asemenea se taie ceapa pestisori. Morcovul si ceapa se prajesc usor in ulei si, cand s-au muiat, se pun in sosul de rosii, impreuna cu gogosarii, ardeii si usturoiul. Se adauga zaharul si se potriveste gustul sarat. Aceasta zacusca clasica de ardei si gogosari se poate pastra si pe iarna. Pentru aceasta, cand este gata, se pune in borcane care se acopera cu hartie pergament sau cu celofan, se leaga si se fierb o jumatate ora intr-un vas cu apa.
Zacusca clasica cu ardei si gogosari se poate servi imediat sau se poate pastra la borcan.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post