Gogosari aperitiv

Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul cu zaharul (sau mierea), otetul, pasta de tomate, sarea, piperul si foile de dafin. Cand

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3.5kg gogosari
  • 250ml ulei
  • 250g zahar sau miere
  • 250ml otet
  • 400g pasta de tomate
  • piper
  • foi de dafin
  • sare

Mod de preparare

Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul cu zaharul (sau mierea), otetul, pasta de tomate, sarea, piperul si foile de dafin. Cand incepe sa clocotesca, se introduc gogosarii. Se fierb 25 minute, pana capata consistenta de zacusca. Se pune compozitia fierbinte in borcane, se pun capacele si se pun sub o patura pana a doua zi.

Am pus la fiert uleiul cu mierea, otetul, pasta de tomate, sarea, piperul macinat, foaie de dafin si ienibahar boabe. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat gogosarii si am amestecat, lasand la fiert.

Am lasat la fiert aproximativ o ora pana arata ca o zacusca. Se amesteca din cand in cand.

Am pus pe o farfurie ca sa va dati seama mai bine cum arata.

am pus aperitivul fierbinte in borcane,le-am acoperit cu o patura lasand sa se raceasca pana a doua zi.

Concluzia mea? este un aperitiv foarte usor de facut si gustos. Dar nu-mi place ca se simte pielita de la gogosar cand mananci (daca-l mananci gol, ca mine) si gogosarii mei fiind cam verzi, se simte putintel gustul de amarui. Voi face si la toamna viitoare, dar cu gogosari copti (adica pe tabla) si bineinteles cat mai rosii.


Pofta buna!

Reteta Gogosari aperitiv a fost propusa de adriana marcela pe forum culinar.ro

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor