Merg la fix cu o friptura....
Vinetele le alegem pe cele mici si coapte bine, le rupem frunzulitele si taiem cotorul, le spalam si apoi le crestam. Punem la fiert apa cu sarea, cand incepe sa clocoteasca, bagam vinetele si le lasam sa se inmoaie, apoi le scoatem din apa, le lasam sa se scurga pe un servet. Apoi ne apucam de umplutura si punem la fiert amestecul de apa, otet, zahar, sare, boabe de piper si foi de dafin. Dupa ce a dat in clocot lichidul, lasam sa se raceasca. Curatam morcovul si-l radem, curatam gogosarul ( ardeiul capia) si-l taiem juliene, curatam telina si sfecla si le dam pe razatoare, tocam si varza alba si rosie, taiem ardeiul usturat, curatam usturoiul si-l taiem mai marunt. Tot acest mixt il amestecam bine, adaugam sarea, zaharul, amestecam si la final, adaugam boabele de mustar. Oparim si tijele de telina, apoi umplem vinetele si le legam cu tijele de telina. Asezam vinetele, una peste alta, in borcane de 3 l sau 5 l si umplem cu lichidul racit. Depozitam in beci sau camara.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post