Varza murata la butoi este unul dintre ingredientele cele mai populare in bucataria traditionala romaneasca. Pentru a obtine varza murata incepem sa curatam varza.
Varza murata este unul dintre ingredientele cele mai populare in bucataria traditionala romaneasca. Pentru a obtine varza murata incepem sa curatam verzele de foile uscate sau taiate. Se scoate miezul de la varza si se pune o bucatica de hrean si o lingura de sare.
Se lasa de seara pana dimineata pentru a se inmuia sarea si se completeaza cu sare. Se aseaza in butoi cu partea cu sare in sus. De preferinta se cumpara varza dupa dimensiunea butoiului. Se adauga mararul, schinduful si hreanul ramas. Se adauga orezul pentru scaderea aciditatii si porumbul pentru intensificarea culorii de galben. Se umple cu apa. Dupa 2-3 zile se pritoceste zeama, adica se scoate toata zeama si se adauga iar. aceasta operatiune o repetam de 2-3 ori. E bine de stiut ca intr-un butoi de 60 kg sunt aproximativ 30-35 l de zeama. Se verifica cantitatea de sare din zeama, iar inainte de ultima umplere se completeaza cu varza noua (preparata ca mai sus) locul obtinut prin asezarea verzelor. Se aseaza inr-un loc ferit de inghet si caldura. Varza murata poate fi folosita dupa 2-3 saptamani (in functie de temperatura de depozitare).
Varza murata se poate servi la pregatirea salatelor cu varza acra, dar si pentru mancaruri pe baza de varza acra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post