Prune in otet

Prunele spalate se asaza intr-un vas de portelan. Se fierbe apa cu zaharul, otetul, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Se oparesc prunele cu acest s

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg prune
  • 400 g zahar
  • 10 0ml otet
  • scortisoara
  • coaja de lamaie
  • 400 ml apa

Mod de preparare

Prunele spalate se asaza intr-un vas de portelan. Se fierbe apa cu zaharul, otetul, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Se oparesc prunele cu acest sirop si se lasa sa se raceasca complet. Prunele reci se asaza in borcane, se da in clocot iarasi siropul si se toarna peste prune. Se sterilizeaza 6-8 minute.
Se servesc la fripturi.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Primavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 Martie si v-am adus un...

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala