Muraturi asortate

Conopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore. Restul legumelor se spala si se taie dupa preferinta: ardeii pe lungime,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Proportii variabile de:
  • castraveti
  • varza alba/rosie
  • conopida
  • ardei capia rosu/verde
  • morcovi
  • ceapa alba/rosie
  • marar
  • frunze de telina/leustean
  • boabe de mustar si de piper
  • Saramura:
  • 1 litru de apa
  • 1 lingura cu varf de sare grunjoasa

Mod de preparare

Conopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore. Restul legumelor se spala si se taie dupa preferinta: ardeii pe lungime, morcovii rondele, ceapa bucati, varza bucati. Se aranjeaza legumele in borcane, printre ele se pun boabele de piper si mustar si verdeturile.

Saramura: la un litru de apa se pune o lingura cu varf de sare grunjoasa. Cantitatea depinde de cat de multe legume aveti. Apa si sarea se pun intr-o oala si se fierb 10 minute, apoi se lasa putin la racit. Saramura se toarna calduta peste legume.Borcanele se inchid erimetic si se pun in camara


Se servesc la feluri principale cu carne.

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors