Fierbem 2,5 l de apa, punem 70 g sare, apoi lasam sa se raceasca. Razuim pe rindea 1 kg de varza alba, tare. Apoi spalam bine 600 gr de castraveti mij
Fierbem 2,5 l de apa, punem 70 g sare, apoi lasam sa se raceasca. Razuim pe rindea 1 kg de varza alba, tare. Apoi spalam bine 600 gr de castraveti mijlocii, tari, 200 gr ardei gras verde, 100 gr gogonele si le taiem in felii subtiri. Este mai usor sa taiem ardeii daca intai am indepartat coceanul cu seminte.
Adaugam 100 g de ceapa rosie tocata marunt, ½ lingurita de boabe de mustar, 25-30 boabe de piper negru, apoi amestecam totul impreuna cu varza intr-un castron mare. Cui ii place, poate adauga un ardei iute taiat, cu tot cu seminte.
La sfarsit, aprox. 4 l de amestec de legume se pun in borcane de 7-8 dl curatate in prealabil. Cea mai buna metoda de umplere a borcanelor este ca, in timpul umplerii, sa batem cu mana de cateva ori, fundul borcanului. Punem in amestec , in fiecare borcan, un fir subtire de hrean crapat, o foaie mica de dafin, apoi umplem cu saramura si fermentam cum am scris mai inainte. In loc de foi de dafin putem folosi si 1 lingurita de chimion, care se amesteca impreuna cu celelalte condimente si cu amestecul de legume.
Multi adauga si cubulete marunte de morcovi, care, pe de o parte, este mai estetic, pe de alta parte, ii da un gust dulceag deosebit.
Muraturile asortate, se acopera nu doar cu celofan ci si cu capac metalic. In urma acoperirii borcanelor prin devidare, varza si legumele murate vor fi mai tari si pot rezista mai mult timp fara sa se strice.
Pofta buna!
Alte retete de muraturi vedeti aici:
Varza murata
Varza la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post