Pentru gogosarii umpluti cu conopida aveti nevoie de 20 gogosari, 2 conopide, 2 legaturi de telina.
Pentru gogosarii pentru iarna umpluti cu conopida, se face un bait dintr-un litru de otet, 2 l de apa si 500 g miere de albine. Gogosarii de curata de cotor, apoi se undesc in bait timp de cinci minute, dupa care se scot si se lasa la racit. Conopida se desface buchete mici si se opareste cu apa sarata, apoi se lasa la racit. Umplem gogosarii cu conopida si ii asezam in borcane cu hrean si frunze de telina printre ei. Punem in fiecare borcan boabe de piper, enibahar, mustar si foi de dafin. Gustam otetul si daca trebuie, adaugam sare si turnam peste gogosari. Legam borcanele cu celofan si le dam la beci. Baitul se pune la fiert timp de cinci minute, apoi adaugam gogosarii sa dea un clocot. Dupa ce s-au racit, ii umplem cu buchetele de conopida.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post