Gogosari murati in otet

Gogosarii murati in otet sunt deliciosi. Aceasta reteta de muraturi este simpla de realizat si dureaza doar o jumatatea de ora.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -5 kg gogosari taiati in sferturi sau jumatati
  • 1 kg zahar
  • 100 gr sare
  • 1 kg otet
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • crengute de visin

Mod de preparare

Gogosarii murati in otet sunt deliciosi.

Se taie jumatati daca sunt mai mici sau sferturi daca sunt mai mari.
Intr-un vas mare punem gogosarii, adaugam peste ei zaharul, sarea, otetul, foile de dafin, piperul boabe si mustarul boabe. Se lasa 24 de ore la macerat sa-si lase zeama. Din cand in cand mestecam in ei sa se topeasca zaharul.


A doua zi se pun in borcane, se adauga peste ei zeama lasata, cu tot cu boabele de mustar si piper. Se pun deasupra ramurele de visin, curatate, apoi capacele si se depoziteaza in camara.
Sunt deliciosi si crocanti, nu se inmoaie.


Gogosarii murati in otet sunt ideali la diferite mancaruri.
Ideal pentru servirea acestor gogosari ar fi ideal:Platou servire marca Nuova R2S, 40cm diametru, din portelan prevazut cu manere de la Kitchen Shop.

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor