Alegeti gogosari potrivit de mari, bine copti, neloviti si nepatati. Spalati-i in apa rece si, cu un cutit fin, scoateti-le cotoarele si partile albe
Alegeti gogosari potrivit de mari, bine copti, neloviti si nepatati.
Spalati-i in apa rece si, cu un cutit fin, scoateti-le cotoarele si partile albe din interior.
Curatati-i foarte bine de seminte si puneti-i cu deschiderea in jos, pe un servet curat, sa se zvante. Spalati foarte bine sub un jet de apa rece ciupercile albe, frumoase, moi si carnoase, apoi puneti-le la fiert intr-un vas cu apa putina, pe foc domol, timp de 15 minute.
Cand ciupercile sunt reci, zvantate de apa, umpleti cu acestea gogosarii si asezati-i in borcane de cel mult 2 l capacitate.
Preparati un amestec din 1 l de otet, 2 l de apa, 3 linguri cu sare, 3 linguri cu miere, piper, foi de dafin si ienibahar, care au clocotit 5 minute.
Turnati amestecul rece sau abia caldut peste gogosarii
umpluti.
Deasupra fiecarui borcan puneti un strat de un centimetru de ulei.
Legati borcanele cu celofan dublu si pastrati-le la
loc aerisit si uscat.
Iarna, preparatul respectiv este un deliciu alaturi de: rasol, fripturi, peste, batute cu unt si sare.
Asezati vasul pe o baie de aburi, ca amestecul sa ramana cald.
Taiati ciupercile feliute, inabusiti-le in unt, amestecand din cand in cand.
Combinati apoi ciupercile cu sosul alb, puneti, dupa gust,
zeama de lamaie si serviti-l alaturi de frigarui, rasol, peste alb.
Pofta buna!
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:
ciulama de ciuperci
ciuperci tocanita
piept de pui ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post