Ghebele murate sunt delicioase. Si pot fi pastrate proaspete in diferite uleiuri aromate. Afla tot ce trebuie sa stii despre cum sa murezi ghebele din reteta noastra.
Ghebele se spala in multe ape reci, se pun acoperite cu apa calda pe foc si se fierb zece minute, dupa care se arunca apa, si se spala in alte ape reci. Se pun intr-un borcan de sticla curat, se acopera cu lichid fiert si racit, obtinut din apa si otet. Se pune uleiul sa dea in clocot cu lichidul, se adauga boabe de piper si se leaga borcanul cu celofan pus in doua.
Ca sa pastrezi ghebele proaspete, dar in diferite uleiuri aromate, la borcan, fierbe ghebele in apa cu otet dupa care lasa-le sa se raceasca pe un prosop curat. Este foarte important ca dupa acest pas sa nu le mai atingi cu mana.
Aseaza cu o lingura ghebele fierte in borcane sterilizate, si toarna deasupra ulei de masline amestecat cu ulei de floarea soarelui, pana cand ghebele sunt acoperite, si doua frunze de dafin. Adauga daca doresti catei de usturoi, ardei iute sau ierburi meditareneene, ca sa dai un plus de aroma.
Cand vei dori sa le folosesti ghebele vor fi la fel ca si proaspete. In plus daca le pui in borcane mai mici si le impachetezi frumos sunt niste cadouri de Craciun extraordinare.
Ghebele murate se servesc ca garnitura sau ca salata in combinatie cu alte legume murate sau simple, stropite cu ulei si garnisite cu felii de ou fiert tare.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post