Castraveti murati la soare

Pentru castraveti murati la soare se pune pe fundul borcanului marar. Castravetii murati la soare sunt mai sanatosi si sunt ideali pentru consumul imediat.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • tulpini de marar prospat
  • usturoi
  • castraveti
  • 1 borcan de 3-4 litri
  • 1/2 cana sare
  • 1 cana otet

Mod de preparare

Pentru castraveti murati la soare se pune pe fundul borcanului marar. Se adauga castraveti si usturoi, daca se foloseste si se continua pana se umple borcanul. Uneori pun marar numai la fund si deasupra, depinde cat am. Mereu se termina cu marar.

Se adauga sarea si otetul si se umple borcanul cu apa.
Se scutura putin borcanul pentru a se distribui sarea.
Se lasa borcanul la soare cam 3-4 zile si se misca in fiecare zi ptr a avea o culoare uniforma.

Daca e innourat se mai lasa o zi in plus.
Castravetii murati la soare se pastreaza la frigider.
Am incercat sa ii tin peste iarna si am pus borcanul la bain-marie, dar s-au facut moi. Se pastreaza excelent la frigider.


Castravetii murati la soare se servesc la felurile principale cu carne.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce