Castravetii se spala foarte bine sub jet de apa rece . Varza alba se curata si se spala, apoi se inlatura coceanul si se taie in felii de 1 cm. Se ia
Castravetii se spala foarte bine sub jet de apa rece .
Varza alba se curata si se spala, apoi se inlatura coceanul si se taie in felii de 1 cm.
Se ia un borcan mare si se pune pe fund un rand de varza tasata si 2 randuri de castraveti. Continuam astfel pana aproape se umple borcanul. Daca sunt goluri mari intre castraveti le umplem cu varza.
Apoi fierbem o cantitate de apa, ½ din volumul borcanului gol la care adaugam 3 gr sare. Apa se toarna peste legume pana borcanul se umple complet. Acoperit, punem pe o tava de plastic si lasam sa stea in loc racoros 3-4 zile, pana fermenteaza si se curate de bule .In final legam cu 2 folii de celofan udate in interior si punem la loc rece si aerisit. Fixarea celofanului se face cu o guma pusa in doua.
Daca toata cantitatea nu este consumata in timp scurt, atunci borcanul se acopera izoland aerul (cu capac metallic sau cu celofan dublu umezit) sau se pune la frigider.
Castravetii pot fi facuti mai gustosi daca adaugam in borcan, pentru fiecare litru, 2-3 fire de marar verde, 1 hrean curatat si crapat in doua, 6-8 boabe de piper negru, sau 1-2 foi de dafin mai mici.
Gurmanzii pot pune pe fundul bocanului cateva frunze de visin nestropite sau 1 frunza de strugure.
Pofta buna!
Alte retete de muraturi gasiti aici:
Castraveti murati bulgaresti
Muraturi asortate iraniene
Boabe de porumb murate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post