Castraveti in saramura

Se spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de telina, iar pe fundul borca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 kg castraveti
  • 2 teline cu frunze cu tot
  • frunze de visin
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • usturoi

Mod de preparare

Se spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de telina, iar pe fundul borcanului se pun frunze de telina, usturoi curatat si piper boabe. La mijlocul borcanului se pun doua crengute de visin spalate bine, care dau un gust bun castravetilor si constituie si un conservant natural. Se pun pe marginea vasului rondele de morcov si catei de usturoi, dupa care se acopera castravetii cu saramura fierbinte, turnata cu un polonic. Cand saramura a acoperit legumele, se adauga boabe de piper si foi de dafin si se acopera borcanul cu o farfurie. Sub borcan se pun obiecte din metal, care ajuta la raspandirea caldurii in mod uniform pe toata suprafata borcanului. Se leaga borcanul a doua zi, cu celofan pus in doua, numai dupa ce s-a pus peste castraveti o greutate, care sa-i tina acoperiti cu lichid.
Alte retete:

Castraveti bulgaresti

Zacusca de ciuperci

Zacusca cu fasole

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala