Salata de bame

Bamele intregi, se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, miere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • bame
  • ceapa rosie sau dulce
  • ardei gras jalapeno
  • boabe de mustar
  • cuisoare
  • piper
  • coriandru
  • foi de dafin
  • catei de usturoi
  • muguri de capere
  • miere de albine salbatice
  • ulei de masline stors la rece
  • sare de mare
  • otet de vin din orez
  • alge marine

Mod de preparare

Bamele intregi, se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, mierea, etc. Cind clocoteste, se pune la oparit bamele si zarzavatul, 2-3 minute apoi se scoate afara si se pune in borcane, dupa care cu grija turnam otet fierbinte pina se umple borcanul. Se pun imediat capacele si se rastoarna cu fundul in sus, asa le pastram in camara. Ptr. cele cu celofan, trebuie refierte 20 minute la bain-marie (un vas cu apa in care punem borcanele la sterilizat) apoi racite treptat bine invelite in plapuma etc. Se poate consuma dupa minim 7-10 zile de murat.
Ca adaos la salate si compozitiile culinare din orice fel de carne. Ca gustare la scobitoare, alaturi de mezeluri.

Ca ornament si acompaniator de bauturi tari...

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors