Ardei umpluti cu varza si morcovi

Cu un pic de ulei de masline si un strop de piper,obtinem cea mai buna salata!! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 ardei grasi potriviti de mari
  • o varza de cca.1 kg,
  • 3-4 morcovi mari,
  • 1 kg varza rosie
  • o capatana de telina cu tot cu frunze
  • 2 radacini de hrean,
  • o capatana potrivit de mare(pana la 1 kg)de conopida,
  • cateva feliute de sfecla rosie,
  • 2 linguri de otet din vin ,de 9 grade,
  • sare grunjoasa,
  • o crenguta mica cu frunze de Sirop de visine

Mod de preparare

Se baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante apoi curatam ardeii de cotoare si seminte. Varza rosie si cea alba se curata de primele frunze,apoi se toaca fideluta subtire.Morcovul curatat se da prin razatoare.Capatana de telina se curata si se taie in 4,frunzele se toaca marunt.Conopida se tine un pic in apa rece cu sare apoi se desface in buchetele mici Se freaca varza cu sare grunjoasa apoi se amesteca bine cu morcovul ras si frunzele tocate de telina. Cu acest ameste se umple fiecare ardei curata,indesand bine umplutura de varza. Ardeii umpluti se aseaza in picioare(cu umplutura in sus),unul langa altul(cam 5 ardei),pe langa ei asezand buchetele de conopida,bucati de radacina de telina,crengute de marar uscat si rondele subtiri de morcov si sfecla rosie apoi se vine deasupra cu un strat de buchetele de conopida,cu bucati mici de hrean,crenguta de visin si deasupra se vine iar cu un strat de ardei umpluti cu varza,umplind golurile dintre ei cu buchetele de conopida si feliute de morcovi si sfecla. Se prepara saramura din 2 litri de apa cu doua linguri mari de sare grunjoasa si 2 linguri de otet,amestecate bine,pana se topeste sarea apoi se toarna deasupra.Ce ramane din saramura se opreste intr-un pahar si se adauga a 2-a zi peste ardei(saramura scade fiind absorbita de umplutura ardeilor), apoi se etanseizeaza cu capac cu filet si se depoziteaza in pivnite uscate sau locuri racoroase.Se consuma iarna,ca salata ,stropita cu un pic de ulei de masline si un praf de piper.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors