Se curata cateii de usturoi , intr-o cratita cu fundul gros . Se adauga dafinul, rozmarinul, ardeii iuti si piperul, se amesteca bine si se toarna suf
Se curata cateii de usturoi , intr-o cratita cu fundul gros . Se adauga dafinul, rozmarinul, ardeii iuti si piperul, se amesteca bine si se toarna suficient ulei de masline ca sa acopere usturoiul. Se pune cratita pe foc si, inainte ca uleiul sa clocoteasca, se face flacara mai mica si se lasa sa fiarba foarte incet 45 de minute. (Uleiul nu trebuie sa dea in clocote mari.) Se ia cratita de pe foc, se lasa usturoiul sa se raceasca de tot, se toarna in borcan si se conserva la frigider.
Secret: Cateii de usturoi fierti sunt deliciosi, la 48 de ore dupa ce-au fost pusi in borcan. Daca vreti sa ii conservati, pot fi tinuti la rece circa o luna si se servesc ca un condiment. Pentru a da un gust deosebit mancarurilor gatite si chiar salatelor , se foloseste uleiul acesta aromat, dar in cantitate mica.
Sau: Cateii de usturoi se mai pot conserva dupa o reteta arabeasca astfel: se pun in borcane si se acopera cu un otet bun(balsamic). Se inchid borcanele si se lasa sa stea chiar si un an. Cu cit stau mai mult ,cu atit usturoiul devine mai gustos si se consuma in loc de castraveciori murati.
Daca vreti sa ii conservati, pot fi tinuti la rece circa o luna si se servesc ca un condiment. Pentru a da un gust special mancarurilor gatite, se foloseste uleiul foarte aromat, dar nu foarte mult.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post