Gogosari umpluti cu struguri in otet

Gogosari umpluti cu struguri in otet este o reteta de muraturi asortate grozava pentru iarna. Pentru aceasta reteta de muraturi trebuie sa folositi 1,5 kg gogosari.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg gogosari
  • 500g de struguri negri mari
  • dulci
  • 1l otet de 9 grade
  • 2 l apa
  • 250 g zahar
  • 3 linguri sare
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • 2 radacini hrean
  • 1 morcov
  • cateva buchetele de conopida pentru a umple golurile din borcan
  • borcan de 5 l

Mod de preparare

Gogosari umpluti cu struguri in otet este o reteta de muraturi asortate grozava pentru iarna. Se spala gogosarii si se curata de seminte.Se pune otetul cu apa la fiert, se adauga zaharul, sarea si mirodeniile. Se oparesc 2 min gogosarii, se scurg si se lasa putin sa se raceasca.
Se umplu pana la refuz cu boabele de struguri, se pune cate o rondela de morcov la gura gogosarului si apoi se aseaza cu grija in borcan. In goluri se pun buchetele de conopida oparita in aceeasi compozitie si hreanul curatat si taiat in lung. Dupa asezarea gogosarilor in borcane se toarna compozitia cu otet fierbinte pana la gura borcanului. Borcanul se aseaza pe o bucata de tabla, ca sa nu se crape cand turnam compozitia fierbinte. Se inchide ermetic cu un capac si se da in camara.


Gogosari umpluti cu struguri in otet se serveste ca si acritura la orice fel de mancare, mai ales la fripturi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce