Gogosari in otet

Aceasta reteta o am de la mama si ne place asa mult, incant nu exista toamna in care sa nu prepar cateva borcanele.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.5 kg gogosari curatati si taiati in sferturi
  • 600 ml otet
  • 1,2 l apa
  • 2 linguri cu varf zahar
  • 1 lingura cu varf sare
  • foi de dafin
  • boabe de piper

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare, punem la fiert otetul cu apa, adaugam si zaharul, sarea, foile de dafin si boabele de piper, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam gogosarii si ii oparim 1-2 minute, atat

cat sa isi schimbe usor culoarea, apoi stingem focul.

Scoatem gogosarii intr-un bol, apoi ii asezam in borcane ( eu am avut de 800 g si mi-au iesit 4), turnam lichidul din oala peste gogosari, infiletam bine capacele la borcane si le asezam cu gura in jos

intr-o patura pana a doua zi.

Cand sunt gata, asezam borcanele in camara si se pot pastra pana la 2 ani, in cazul in care vreti sa ii consumati imediat, se pot desface dupa 2 saptamani!

Reteta mea este de doua masuri de apa la o masura de otet si o lingura cu varf de sare pentru fiecare litru de lichid.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite umplute cu ficatei

Clatite umplute cu ficatei
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce