Gogosari in otet

Aceasta reteta o am de la mama si ne place asa mult, incant nu exista toamna in care sa nu prepar cateva borcanele.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.5 kg gogosari curatati si taiati in sferturi
  • 600 ml otet
  • 1,2 l apa
  • 2 linguri cu varf zahar
  • 1 lingura cu varf sare
  • foi de dafin
  • boabe de piper

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare, punem la fiert otetul cu apa, adaugam si zaharul, sarea, foile de dafin si boabele de piper, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam gogosarii si ii oparim 1-2 minute, atat

cat sa isi schimbe usor culoarea, apoi stingem focul.

Scoatem gogosarii intr-un bol, apoi ii asezam in borcane ( eu am avut de 800 g si mi-au iesit 4), turnam lichidul din oala peste gogosari, infiletam bine capacele la borcane si le asezam cu gura in jos

intr-o patura pana a doua zi.

Cand sunt gata, asezam borcanele in camara si se pot pastra pana la 2 ani, in cazul in care vreti sa ii consumati imediat, se pot desface dupa 2 saptamani!

Reteta mea este de doua masuri de apa la o masura de otet si o lingura cu varf de sare pentru fiecare litru de lichid.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce