Gogosari in otet

Se spala ardeii, se aseaza in straturi cat mai stranse intr-un borcan de sticla, alternandu-i cu buchete de conopida si rondele de morcovi. La mijloc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 kg gogosari
  • 1 conopida
  • 500 gr morcovi
  • 6 l de apa
  • 6 linguri de sare
  • 4 linguri de zahar sau
  • 2 linguri de miere
  • frunze de visin
  • piper
  • usturoi

Mod de preparare

Se spala ardeii, se aseaza in straturi cat mai stranse intr-un borcan de sticla, alternandu-i cu buchete de conopida si rondele de morcovi. La mijlocul borcanului se pun frunze de visin, iar printre legume se pun catei de usturoi. Se pun intr-un vas mare 4 l de apa si 2 l de otet, se lasa sa clocoteasca cu sase linguri de sare si se trage vasul de pe foc. Se adauga zaharul sau mierea de albine si boabele de piper. Se toarna peste putina apa fierbinte peste gogosari, se lasa borcanul acoperit pana a doua zi Se leaga dupa ce legumele s-au acoperit cu mult lichid. Se pastreaza in camara la loc uscat si temperatura constanta.


Alte retete culinare:

Castraveti bulgaresti Varza murata Zacusca de ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de ficatei de pui in sos de rosii cu mamaliguta

Reteta de ficatei de pui in sos de rosii cu mamaliguta, este o reteta absolut delicioasa care place tuturor, in special...

Reteta de ficatei de pui in sos de rosii cu mamaliguta
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide