Conserva de peste (guvizi)

Se curata pestele, dupa care se taie capul pestelui, se spala bine in mai multe ape, se asaza intr-un prosop se tamponeaza bine. Apoi se pregateste un

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7-8 kg. de peste
  • 650 gr. ulei
  • 1 l otet
  • sare
  • boabe piper
  • frunze dafin
  • lamiie

Mod de preparare

Se curata pestele, dupa care se taie capul pestelui, se spala bine in mai multe ape, se asaza intr-un prosop se tamponeaza bine. Apoi se pregateste un vas emailat foarte incapator si in interiorul vasului se asaza 4 furculite cu virful in jos, incrucisate. Peste ele se asaza pestele in straturi si se adauga sare mare de bucatarie. Se pregateste un sos care se adauga peste peste din: 650 gr. ulei, 1l de otet si doua parti de apa, boabe de piper, frunza de dafin, spre sfirsit zeama de la o lamiie. Se lasa la fiert la foc mic timp de 3-4 ore pentru a se fragezi oasele pestelui. Dupa ce s-a racit, se asaza in borcane. Se poate pastra foarte bine in orice anotimp.
Poate fi servit si ca aperitiv. Se asaza pe un platou de preferinta oval, se orneaza cu frunze de salata si felii subtiri de lamiie si frunze de patrunjel

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de miel in foi de placinta

Neavand prapure am zis ca merge si in foi de placinta! A iesit bine si foarte aspectuasa si gustoasa!

Drob de miel in foi de placinta
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide