Se spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat, acoperiti cu apa rece. Se ti
Se spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat, acoperiti cu apa rece. Se tin cateva ore asa, dupa care apa se arunca si se pregateste saramura astfel: se pun 2 l de otet cu 4 l de apa pe foc sa fiarba impreuna cu sase linguri de sare. Cand lichidul da in clocot, se adauga doua linguri de miere de albine si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca putin. Se scot castravetii din borcan si se aseaza din nou, punand intre ei catei de usturoi, rondele de morcovi si boabe de piper. Hreanul se curata de coaja si se taie felii pe lung, apoi se pun feliile printre castraveti. Se acopera cu otetul fierbinte, pus cu o lingura de supa sau cu o cana, pentru ca borcanul sa nu se sparga. Castravetii se lasa pana a doua zi, cand se acopera cu lichid si se leaga borcanul.
Se pastreaza in camara, la temperatura constanta.
Alte retete:
Castraveti bulgaresti
Zacusca de fasole
Zacusca de ghebe
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat