Ardei iuti oltenesti

Ardeii iuti oltenesti in otet sunt perfecti pentru iarna. Merg de minune langa ciorbe si ne incalzesc sufletul :).

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ardei iuti;
  • 3 cepe;
  • 3-4 legaturi de leustean;
  • 4 linguri de sare mare;
  • 1 lingura de zahar;
  • otet cat cuprinde

Mod de preparare

Tocam ardeii.

Urmeaza ceapa, care se taie solzisori, cat mai fini.

Leusteanul se toaca si el marunt.

Se pun toate intr-un castron.

Se adauga sarea si zaharul si se amesteca bine.

Amestecul se pune in borcane, se preseaza bine, dupa care se toarna otet pana la buza borcanului.

Se sigileaza si se pun la pastrare pentru iarna. Borcanul se poate deschide dupa cca 2 saptamani.


Ardeii iuti oltenesti se servesc la ciorbele acrite cu bors sau zeama de varza.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors