Zacusca tocata

Zacusca tocata si pastrata la borcane, peste iarna, este numai buna pentru mesele din perioada postului si nu numai.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 vinete mari
  • 30 gogosari rosii
  • 10 ardei grasi
  • 3 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 400 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare

Mod de preparare

Vinetele se spala, se coc la foc iute, se curata si se pun in plan inclinat sa se scurga zeama din ele, apoi se maruntesc cu tocatorul de lemn. Gogosarii si ardeii se taie in doua, se curata de cotoare si seminte, se spala si se scurg si se trec prin masina de tocat, apoi totul se pune intr-un vas, pe foc mediu, unde se lasa sa fiarba pana scade zeama. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune pe foc mediu, intr-un vas mai mare, impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei. Ceapa se caleste pana se inmoaie si devine aurie. Peste ceapa se adauga vinetele tocate, ardeii si gogosarii, iar vasul se pune din nou pe foc mediu. Dupa 30 de minute se adauga sucul de rosii gros impreuna cu usturoiul pisat, restul de ulei, foile de dafin, boabele de piper si sarea, dupa gust. Cand compozitia incepe sa clocoteasca, se pune vasul in cuptor si se lasa sa scada bine. Cand uleiul se alege deasupra preparatului zacusca e gata.


Zacusca se poate servi oricand dupa preparare.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors