Vinete cu usturoi marinate

Se spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta si se pune peste ele un f

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 vinete (de preferat lungi si subtiri)
  • otet diluat si fiert(proportia un pahar cu otet la doua pahare apa)
  • 2 frunze de dafin si citeva boabe de piper
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • citiva catei de usturoi

Mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta si se pune peste ele un fund de lemn cu o greutate deasupra pentru 30 de minute. Se sterg cu un servet curat de bucatarie si se prajesc in ulei. Dupa ce s-au prajit toate feliile de vinete, se ung cu mujdei de usturoi. Se aseaza in borcane una peste alta si se toarna otetul fiert cu condimente si se lasa la racit. Se sterilizeaza 6-8 min. Se mureaza in 10-12 zile si sint grozave la aperitive.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors