Se curata vinetele de coaja, se taie felii (nu prea subtiri), iar apoi feliile se taie fasii. Intr-un castron mare se pune un strat de vinete taiate
Se curata vinetele de coaja, se taie felii (nu prea subtiri), iar apoi feliile se taie fasii. Intr-un castron mare se pune un strat de vinete taiate fasii, se acopera cu un pic de sare, apoi un alt strat de vinete (fasii) si tot asa pana se aseaza toate vinetele. Deasupra castronului se pune o farfurie, iar peste ea ceva greu (de ex.o oala plina cu apa), care sa apese peste vinete si sa scoata apa si amareala din ele. Se lasa o zi la macerat (nu mai putin de 12 ore), iar apoi se scot vinetele si se se storc bine pentru a scoate apa din ele (se storc cat se poate de bine). Se taie felii usturoiul, se toaca ardeiul iute si se amesteca cu oregano. In borcanele spalate si uscate se aseaza un strat de vinete apasate usor (nu mult ca sa poata patrunde ulei printre ele), un strat de arome (ardei, usturoi, oregano), 1-2 lingura de otet si ulei cat sa acopere putin. Se continua tot asa pana se umple borcanul.
Deasupra se acopera cu ulei avand grija sa coboare pana jos si sa nu ramana bule de aer intre vinete si ulei.
Nu se umple borcanul pana sus, lasati-l de 2 degete liber la gura borcanul. Inchideti-l cu un capac si puneti-l la rece in camara. Se pot consuma dupa ce s-au macerat, dupa circa o luna de la punere.
Pofta buna!
Reteta Vinete ca acritura la borcan a fost propusa de sella pe forum culinar.ro
Alte retete cu vinete gasiti aici:
Salata etajata (cu salata de vinete) ,
Vinete cu chiftelute (piftelute) ,
Musaca de vinete cu carne de puil .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post