Tocana de toamna

Tocana de toamna este o mancarica consistenta din punct de vedere nutritiv, care se poate pastra foarte bine in borcane si care se poate consuma in perioadele reci.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml ulei
  • 1
  • 5 kg ceapa tocata
  • 1
  • 5 kg morcovi rasi
  • 3 kg gogosari
  • 1 telina rasa + frunzele tocate
  • 500 gr radacini de patrunjel
  • rase
  • 450 gr pasta de tomate
  • 8 linguri de orez
  • sare
  • piper
  • dafin dupa gust

Mod de preparare

Se caleste ceapa tocata si se adauga morcovul, telina, patrunjelul, gogosarii taiati cubulete si condimentele. Se lasa sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand si cand acestea sunt fierte, se adauga orezul inmuiat din timp. Se lasa in continuare la fiert inca 15 min, apoi se adauga pasta de tomate. Tocana se pune calda in borcane, se leaga si se sterilizeaza 20 de minute.


Tocana se poate servi ca atare sau alaturi de o salata de muraturi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors