Tocana cu conopida si vinete

Tocana cu conopida si vinete este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta cu legume aveti nevoie de ardei kapia, vinete, dovlecei, ceapa, morcov, telina, conopida, fasole verde, sare, piper, foi de dafin, rosii si ulei.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg. ardei kapia
  • 2 kg vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1/2 telina
  • 1 conopida
  • 1 kg fasole verde
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 5 kg rosii
  • 1 l ulei

Mod de preparare

Tocana cu conopida si vinete este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta cu legume se spala, curata si se taie felii toate legumele. Rosiile se fierb apoi se strecoara sucul. se pune la fiert impreuna cu morcovii, fasolea, conopida si telina. In alta cratita se pune uleiul si ceapa, cand s-a calit putin se adauga ardeii si se lasa sa se caleasca 15 minute. Se pun vinetele si dovleceii si se mai lasa alte 20 d eminute.Se mai completeaza cu suc de rosii daca este nevoie. Dupa ce au fiert legumele din sucul de rosii se amesteca cu compozitia de ceapa, se pun foile de dafin si se mai fierb impreuna 30 de minute. Se condimenteaza si apoi se toarna in borcane spalate si uscate, a doua zi se fierb in duns 20 de minute si se baga in paturi


Tocana cu conopida si vinete se serveste la micul dejun si e excelenta pentru post!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella

Întotdeauna, când suntem toți acasă, în week-end, încerc să pregătesc niște gustări mai altfel...

Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce