Ideal pentru iarna, pentru mancaruri, sosuri, ciorbe!
Sa fi avut vreo 20 de kg de rosii.... pentru care am folosit doua cratite de 6 litri. Le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie (sau le trecem prin masina speciala), iar sucul rezultat il punem la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu. Il fierbem la foc potrivit pana ce scade la aproximativ jumatate din cantitatea initiala. Adaugam doua linguri mari cu sare si una cu zahar (sau dupa gust) si continuam fierberea pana ce ajunge la consistenta dorita. Cu sucul astfel obtinut, umplem sticlele sau borcanele, spalate in prealabil. Turnam peste sucul de rosii putin ulei, cat sa il acopere, strangem/sigilam capacele si le asezam la cald (intr-o patura) pana a doua zi, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post