Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun in apa sau in lapte ca sa
Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun in apa sau in lapte ca sa se desareze si se tin 24 de ore la loc racoros.
Se scurg, se sterg, si peste fiecare jumatate de scrumbie se intinde putin mustar. Se fac sul, cu pielea in afara si se fixeaza cu o scobitoare, ca sa nu se desfaca.
Separat se fierbe otet, atit cit trebuie ca sa acopere pestele.
Se asaza scrumbiile intr-un borcan, cu felii de ceapa si felii de morcov. Se adauga o frunza de dafin, boabe de piper si boabe de mustar.
Laptii se freaca bine cu putin otet, se amesteca cu restul de otet fierbinte si se toarna cu totul in borcan.
Se pune deasupra de un deget, ulei, se leaga borcanul cu hirtie pergament si se lasa 5-6 zile sa se marineze.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete:
Mancare de pui cu legume si oua fierte
Rulada de pui cu ciuperci si kaiser
Pui pe sticla
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post