Taiati varza fin , fin,cat de subtire puteti. Eu o amestec (frec) cu sare si zahar dupa gust. Nu cantaresc,dar pun putin mai mult, pentru ca varza mai
Taiati varza fin , fin,cat de subtire puteti.
Eu o amestec (frec) cu sare si zahar dupa gust. Nu cantaresc,dar pun putin mai mult, pentru ca varza mai trage din ele.
Dupa o ora, pun otet, boabe de piper,mustar(cand nu am hrean),foi de dafin,cuisoare care ii dau un gust deosebit si cateva mere parfumate,date pe razatoare.
Pun in fiecare borcan o crenguta de cimbru si una de marar.
O pun (indes) in borcane. E bine sa nu mai complectati cu apa ci numai cu zeama pe care o lasa salata.
Daca totusi trebuie, complectati spatiul ramas cu ulei de masline ar fi bun, pentru ca atunci salata e chiar gata.
Apoi o dau in dunst cam 30 de minute din momentul in care apa fierbe in cratita.
Le scot apoi si le pun in paturi (dunst uscat) pana ce borcanele se racesc complect.
Nu uitati ca nimic nu e cantarit, dar faceti-o un pic mai picanta decat in mod obisnuit.
Iarna, cand scoateti din borcan, ceea ce ramane, se indeasa la loc si se tine in frigider.
Pofta buna!
Reteta Salata de varza rosie a fost propusa de piscotel pe forum culinar.ro
Alta reteta de varza rosie gasiti aici: Salata de varza rosie cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post