Rosiile uscate in ulei sunt delicioase. Pentru a conserva astfel rosiile aveti nevoie de 2 kg rosii mici.
Rosiile uscate in ulei sunt delicioase. Pentru a conserva astfel rosiile aveti nevoie de 2 kg rosii mici. Se aleg rosiile micute, cu putini samburi. Se spala bine, se sterg cu servetele absorbante si apoi se taie jumatati pe lung. Seaseaza in tava cuptorului, cu pulpa in sus, lasand spatiu intre ele, sa nu se atinga. Se presara cu sare de mare si putin piper. Se baga la cuptorul preincalzit in prealabil la 100 grade Celsius si se lasa in jur de 3 ore, in functie de marime. Se verifica la fiecare jumatate de ora.
Sunt gata atunci cand nu sunt nici foarte moi nici forte tari si sunt inca flexibile, asemenea stafidelor.
Se aseaza bucatelele de rosii inghesuite intr-un borcan introducand printre ele catei de usturoi intregi, rondele de ardei iute, piperul si cimbrul. Se toarna ulei de masline pana sunt perfect acoperite.
Rosiile uscate in ulei se tin la frigider si se consuma in 3 saptamani.sunt bune in mancare sau pentru aperitive.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post