Dupa ce am facut gemul de nectarine, parca nu mi-a venit sa arunc coaja si samburii, mai ales ca unii dintre ei aveau ceva pulpa si mi-am zis ca daca se face peltea din gutui, de ce nu ar merge si de nectarine?? Rezultatul a fost foarte bun, iar copiii au avut impresia ca le dau miere de albine.
Se pune la fiert intr-un vas coaja de nectarine, samburii, anasonul, cardamomul, cuisoarele si 1,5 l de apa. Dupa 30 minute de fiert, se strecoara, se scot samburii, anasonul, cardamomul si cuisoarele, restul se paseaza cu blenderul, se amesteca cu apa de la fiert, apoi se trece prin sita.
Siropul obtinut se masoara si, la 1 l de lichid, se adauga 1 kg de zahar, fasii rase de lamaie, apoi se lasa la fiert la foc mare 30 minute, adunand spuma cu atentie.
Cand incepe sa-si schimbe culoarea, semn ca pelteaua este gata, se stoarce lamaia, dupa cateva clocote se opreste focul si fierbinte se pune in borcane curate, se infileteaza bine capacele; se tin borcanele rasturnate pe capace 10-15 minute, apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta