Pasta de rosii cu bulion este bun in sezonul rece pentru diferse preparate, de la ciorbe, la mancaruri de post.
Rosiile se spala bine, se aleg cele mai sanatoase, se indeparteaza partea alba de la codita si se taie bucati. Se trec prin masina de facut bulion pentru a indeparta cojile. Daca nu aveti o astfel de masina se pot pune la fiert marunt, dupa care se trec printr-o sita. Se pune sucul astfel obtinut intr-o oala mai mare. In momentul in care fierbe se amesteca de cateva ori pentru a incasa spuma care se formeaza. Se adauga zaharul, crengutele de busuioc intregi, sare dupa gust si se lasa sa fiarba totul pana scade la jumatate. Se scot crengutele de busuioc si se pune pasta fierbinte in borcanele sterilizate si se aseaza intr-o tava, se inchid ermetic cu capac si se introduc in cuptor o ora. Se lasa sa se raceasca borcanele in cuptor. Se poate prepara si din tomate galbene amestecate cu rosii.
Pasta de rosii se poate folosi la diverse preparate.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post