Pasta de ardei rosii

Este o pasta de ardei foarte gustoasa care se poate inlocui cu zacusca sau se adauga la diverse preparare, cum ar fi: Ciorbita, supele, ale retete cu carne...

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ardei gras rosu ( capia sau gogosari)
  • 70 ml ulei
  • 130 ml bulion
  • sare

Mod de preparare

Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari. Cu ajutorul unui robot de bucatarie, dam bucatile de ardei, iar pasta obtinuta o punem la fiert, la foc mic pana cand scade toata apa lasata de ardei.

Dupa ce a scazut apa, adaugam uleiul, un praf de sare si bulionul si lasam din nou sa fiarba pana cand uleiul se ridica la suprafata.

Cand pasta noastra este gata, o punem in borcanele (mie mi-au iesit 2), inchidem capacul bine, le intoarcem cu gura in jos, le acoperim cu o paturica si le lasam sa se raceasca lent pana a doua zi.

Punem borcanelele obtinute la loc racoros si intunecat, iar in momentul deschiderii, il depozitam in frigider, daca mai avem ce pune...este atat de bun si gustos incat am inceput sa il mancam pe paine, este mai bun ca zacusca, dupa parerea mea!  Se mai poate pune la ciorbite sau in orice alt preparat dandu-i un plus de culoare dar si gust.

Sper sa va placa si sa incercati cu incredere aceasta reteta!

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Parteneri
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica