Pasta cu piper de Sichuan poate fi folosita ca baza pentru diferite sosuri.
Ulei:
Se pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil.
Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul.
Se lasa deoparte pana se raceste apoi se toarna intr-o sticla. Se arunca resturile de ardei iute si se adauga un ardei uscat si gaurit in sticla.
Pasta:
Ghimbirul se rade,iar usturoiul se curata de coaja.
Ardeii iuti se rup in bucati.
Punem ardeii,piperul de Sichuan,usturoiul si ghimbirul in mojar si maruntim totul.
Adaugam uleiul si amestecam bine,apoi turnam compozitia intr-un borcan sterilizat care se inchide etans.
Se pune la frigider (il tin acolo din cauza usturoiului care poate cauza botulism in contact cu uleiul) si se foloseste la stir fry si la alte mancaruri asiatice.
Sursa inspiratiei sunt eu, desi am incercat multe alte mixuri, vroiam si ceva asiatic.
Cu un blender vertical Philips as fi obtinut o alta consistenta, mai cremoasa.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post