Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci ;
  • 1 kg ceapă ;
  • 1 kg morcovi;
  • 1 kg gogoşari ;
  • 1 kg ardei roşu ;
  • 1 l suc de roşii ;
  • 1 cană orez (fiert şi răcit) ;
  • 1 lingură piper ;
  • foi de dafin ;
  • sare ;
  • 1/2 l ulei

Mod de preparare

Se spala si se curata/taie legumele astfel: - ceapa se curate si se taie solzisori; - ciupercile se curata si se taie cu cubulete ; - morcovul se curata si se da pe razatoare; - ardeii si gogosarii se curate si se taie felii.

Se pune la calit in ulei ceapa si se lasa sa se caleasca, dupa care se adauga ciupericile taiate. Se amesteca totul si lasa să se călească şi se aduga pe rând morcovii daţi pe râzătoare, ardeii şi gogoşarii curăţaţi şi tăiaţi felii. Se adauga sucul de roşii, piperul, sarea şi se lasa la fiert la foc mic până iese uleiul deasupra. Se adauga si orezul fiert şi răcit si se amesteca totul, se potriveşte de sare şi mai laşi să fiarbă 20 de minute.

Se toarna in borcane fierbinte si apoi se sterilizeaza borcanele.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce