Gemul de mere si morcovi este o combinatie inedita pentru o astfel de conserva.
Se curata morcovii, se spala si se rad pe razatoarea mica. Se pun in cratita si se toarna apa cat sa-i acopere. Se lasa sa fiarba sub capac, la foc potrivit.
Merele se curata de coaja si de cotoare, apoi se taie felii potrivit de groase. Cand morcovii s-au inmuiat, se adauga zaharul, romul, scortisoara macinata si merele taiate felii.
Se lasa sa fiarba pana cans se inmoaie si merele.
Gemul se pune cald in borcane streilizate si acestea se inchid ermetic imediat. Dupa ce se raceste, se pastreaza la frigider.
Gemul de mere si morcovi se consuma ca atare sau in diverse preparate dulci, dar nu poate fi pastrat mai mult de 60 de zile.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post