Fasole la borcan pentru iarna

Spala si curata fasolea verde de capete. O rupe bucati. Apoi o pune intr-o cratita mare cu apa si sare (mai sarata ca atunci cand o mananci), plus 2 -

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Fasole verde
  • sare
  • patrunjel
  • telina verde

Mod de preparare

Spala si curata fasolea verde de capete. O rupe bucati.

Apoi o pune intr-o cratita mare cu apa si sare (mai sarata ca atunci cand o mananci), plus 2 -3 legaturi de patrunjel si telina verde.

O fierbe pana cand fasolea se inmoaie, e buna de mancat.

O aseaza in borcane de 800 g, o acopera cu zeama in care a fiert.

Poti pune si o aspirina la fiecare borcan, pentru siguranta.

Acum urmaza operatiunea cea mai importanta.

Se dau borcanele in dunst (sterilizare), in cratita cu apa, acoperite cu prosoape, o ora,din momentul in care incep sa fiarba.

Apoi le scoti si le pui intre prosoape si paturi (duns uscat), pana se racesc.

Daca sterilizarea s-a facut corect, capacele" se trag "in jos, semn ca s-a creat vid.

Daca nu ai sterilizat corect, fasolea va incepe sa fermenteze !


Pofta buna!

Reteta Fasole la borcan pentru iarna a fost propusa de piscotel pe forum culinar.ro

Alta reteta de fasole verde gasiti aici: Fasole verde pentru conserva

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors