Se spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul intr-un castron mare apoi se
Se spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul intr-un castron mare apoi se adauga rosiile taiate felii subtiri si verdeata tocata. Se pun 200 gr sare grunjoasa, se amesteca si se lasa cateva ore, pentru ca rosiile si zarzavatul sa lase destul suc. Se pune amestecul in sticle sau in borcane, se acopera gura vasului cu un strat de sare, care se arunca atunci cand se foloseste esenta de zarzavat. Se leaga borcanele cu celofan pus in doua si se pun borcanele in camara.
Amestecul de zarzavat se poate folosi la ciorbe, supe sau sosuri. Practic poate inlocui vegeta. Alte retete culinare:
Zacusca cu vinete
Zacusca cu fasole
Zacusca
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post