Dulceata de ardei iute

Nu este toamna fără dulceaţă de ardei iuţi.

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g ardei iute
  • 800 ml oţet
  • 600 g zahar

Mod de preparare

Am curatat ardeiul iute de seminte, am lasat doar o parte din nervuri, pentru a nu înlatura toata iuţeala.

Apoi am tocat ardeiul iute cu ajutorul robotului, lasând însa bucati mai mari de ardei.

Am pus la fiert oţetul cu zaharul.

L-am lasat sa fiarba pâna a scazut la jumatate si s-a facut un sirop gros.

Am adaugat ardeiul iute si am mai fiert pâna a început sa se închege ca o dulceata de fructe.

Eu nu am vrut s-o las prea subtire. Aici depinde de gusturile fiecaruia.

Am pus dulceata în borcane sterilizate (2 borcane de 400 ml ,unul de 300 ml si unul de 200 ml), am închis cu capacele, apoi le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit.

Se poate consuma imediat, dar se pastreaza foarte bine si în camara.

Pofta buna!!!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce