Dulceata bunicii ( de prune cu nuci)

A venit toamna! Și odată cu ea, grădinile s-au umplut de culoare. Un motiv în plus pentru ca noi să le adunăm în cămară. Astăzi vă propun o rețetă specială, venită tocmai din copilăria mea.

Portii
1
Timp pregatire
720 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg prune
  • 1 kg de zahăr
  • 200 g miez de nucă
  • 1 lgt scorțișoară măcinată
  • Mai ai nevoie de borcane curate și o pătură

Mod de preparare

Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.

Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.

Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și scortisoara si mai lași încă 30 de minute. Dulceața trebuie să se lege, sa nu curga.

Torni dulceata in borcanele curate si uscate, dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.

Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.

P.S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.

Tips& Ttricks: Prunele trebuie sa se desfaca usor de pe samburi. Eu am folosit soiul "prune bistrita". Daca iti place mai aromata, poti adauga in dulceata mai multa scortisoara.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce