Spanacul se poate pastra foarte bine si la borcan, nu numai in congelator si este la fel de bun si hranitor.
Spanacul se spala bine si se curata de codite. Frunzele de spanac se oparesc, pe rand, in apa clocotita cu sare (1/2 l), numai 5 minute (ca sa-i scada volumul), rasturnandu-le incontinuu cu lingura, ca sa ajunga toate in apa. O parte din spanac se conserva sub forma de piure (trecut prin masina de tocat sau robot, dupa ce s-a racit) si o parte -numai frunze intregi- pentru mancare si carne. Atat piureul, cat si frunzele se aseaza pana la 2/3 din capacitatea borcanelor (pentru 1-2 mancaruri) si restul spatiului se completeaza cu apa in care a fiert spanacul, lasand un spatiu liber de 2 cm pana la gura borcanelor. Spanacul se amesteca apoi cu o lingurita, cu sucul, pana la fundul borcanelor; deasupra se pune cate o aspirina pentru fiecare borcan de 1 l sau cate 1/2 aspirina pentru borcane de 400-500 ml. Se sigileaza cu capace si apoi se sterilizeaza 30 minute.
Spanacul conservat se poate folosi in sezonul rece la diverse mancaruri.