Compot de struguri cu scortisoara

Compotul de struguri cu scortisoara este delicios. Il puteti consuma ca atare sau il puteti folosi la prajituri si salate de fructe.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un kg de struguri
  • 250 g zahar
  • un baton scortisoara

Mod de preparare

Compotul de struguri cu scortisoara este delicios. Il puteti consuma ca atare sau il puteti folosi la prajituri si salate de fructe. Boabele de strugure spalate si curatate de seminte si coaja se pun in borcane sau sticle cu gura larga. Zaharul, scortisoara si apa se pun la fiert si, cand incepe sa se lege se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Apoi se toarna peste struguri si se astupa borcanele sau sticlele. Se fierb recipientele de compot, la bain/marie, pentru 20 minute si apoi se lasa sa se raceasca acoperite cu paturi.


Compotul de struguri cu scortisoara se serveste din cupe, combinat si cu alte fructe din compot.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala