Compot de prune cu scortisoara

Compotul de prune cu scortisoara inlocuiest cu succes orice fel de suc sau sirop din comert si poate fi consumat in orice perioada a anului.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg de prune
  • 1kg zahar
  • 2
  • 5 litri de apa
  • 1lingurita scortisoara

Mod de preparare

Se aleg fructe mari, sanatoase, dar nu moi, se spala si se pun in borcanele sau sticlele pregatite (se lasa o distanta dintre fructe si buza borcanului de cca 2 cm). Peste fructe se toarna siropul pregatit prin dizolvarea zaharului in apa si adaugarea de scortisoara. Borcanele umplute cu fructe si sirop se inchid ermetic cu capacele, apoi se sterilizeaza 15 minute. Dupa racire, sticlele sau borcanele se sterg si se depoziteaza.

Sugestii: Acest compot se poate prepara atat din prune curatate de coaja, cat si din prune necuratate. In mod identic se prepara compotul din prunele rengloate (verzi-galbui). Atat prunelor brumarii, cat si renglotelor (care au dimnsiuni mai mari) li se inteapa pielita cu un ac in 4-5 locuri, pentru a nu plesni la sterilizare.


Compotul se poate servi la cateva zile de la preparare.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors