Bame conservate in sos de rosii

Mi-au placut bamele inca din copilarie,mai ales in ghiveci iar pentru conservarea lor,folosesc aceasta metoda dar si la congelator.

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2kg bame
  • 2l de bors sau 2l de apa si 1lingurita sare de lamaie
  • 1lingura cu sare de muraturi
  • suc de rosii facut sau bulion dizolvat cu apa

Mod de preparare

Se pune borsul si sarea intr-o oala iar cand clocoteste se adauga bamele cu coditele taiate si spalate;se lasa pe foc 3-4min,apoi se scurg,si se pun intr-un vas cu apa rece

Apa rece le intareste si-si mentin culoarea

Se pun apoi bamele in borcane curate,se umplu borcanele cu suc de rosii,sucul sa fie mai subtire decat este normal,se infileteaza bine capacele apoi se pun la fiert in oala cu apa pe fundul careia s-a pus un prosop de bucatarie.

Se lasa la fiert 30min din momentul fierberii,se lasa in oala sa se raceasca iar a doua zi se depoziteaza la camara.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors