Ardei umpluti cu varza

Sunt cei mai buni pentru iarna.

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg ardei rosii si galbeni
  • 3 verze mai mari si una rosie (optional)
  • 150 gr sare grunjoasa,
  • hrean,
  • boabe piper,
  • boabe mustar,
  • frunze telina verzi,
  • crengute marar si cimbru uscat,
  • 5 litri apa,
  • 0.700 ml otet,
  • putin salicil

Mod de preparare

  1. Varza se da pe razatoarea mare si se lasa cu sarea la murat cam 1-2 ore. Ardeii se spala si se curata de cotoare si seminte. Cand varza a lasat apa ardeii se pot umple. Pentru saramura punem apa, otetul si sarea la foc pana fierbe apoi asa fierbinte se toarna in borcane peste ardeii. In borcanele spalate si sterilizate se pun boabele de piper si mustar apoi crengutele de marar si cimbru uscat asezam ardeii si punem printre hreanul fasiute iar deasupra frunzele de telina verde si un varf de cutit cu salicil. Saramura se pune fierbinte peste ardeii. Se capseaza si se aseaza direct in camara. Sunt foarte buni si aromati pentru iarna.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors