Ardei grasi umpluti cu varza si conopida

Pentru ardei grasi umpluti cu varza si conopida se da pe razatoarea mare varza si morcovul. Se freaca cu sare. Se taie capacele ardeilor, se scoate cotorul si semintele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 5-6 kg. ardei gras
  • 4 verze potrivite
  • boabe de piper
  • 3 fire de hrean subtiri
  • morcov
  • conopida
  • 150 g. sare grunjoasa
  • 4-5 litri apa
  • cateva frunze de visin
  • cateva frunze de telina

Mod de preparare

Pentru ardei grasi umpluti cu varza si conopida se da pe razatoarea mare varza si morcovul. Se freaca cu sare. Se taie capacele ardeilor, se scoate cotorul si semintele. Cand varza s-a inmuiat putin si a lasat apa, se indeasa in ardeii pregatiti: In capatul fiecarui ardei am indesat cate un buchetel mic de conopida. Am pastrat si cateva buchetele pe care le-am pus in borcan, alaturi de cateva rondele de morcov dupa ce am pus ardeii umpluti in borcan.
Pentru saramur: se pune apa la fiert cu sare si piper. Pentru a calcula cata apa este necesara, calculati jumatate din borcan. De ex. la un borcan de 800 g. veti folosi doar 400 ml. apa ;)
Se umplu borcanele cu ardeii umpluti si cu feliile de hrean, morcov. In gura borcanului se pun frunzele de telina si visin. Deasupra se toarna saramura fierbinte si se leaga.

Reteta a fost propusa de blogul culinar Retetele Anei.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala