Ardei grasi umpluti cu varza si conopida

Pentru ardei grasi umpluti cu varza si conopida se da pe razatoarea mare varza si morcovul. Se freaca cu sare. Se taie capacele ardeilor, se scoate cotorul si semintele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 5-6 kg. ardei gras
  • 4 verze potrivite
  • boabe de piper
  • 3 fire de hrean subtiri
  • morcov
  • conopida
  • 150 g. sare grunjoasa
  • 4-5 litri apa
  • cateva frunze de visin
  • cateva frunze de telina

Mod de preparare

Pentru ardei grasi umpluti cu varza si conopida se da pe razatoarea mare varza si morcovul. Se freaca cu sare. Se taie capacele ardeilor, se scoate cotorul si semintele. Cand varza s-a inmuiat putin si a lasat apa, se indeasa in ardeii pregatiti: In capatul fiecarui ardei am indesat cate un buchetel mic de conopida. Am pastrat si cateva buchetele pe care le-am pus in borcan, alaturi de cateva rondele de morcov dupa ce am pus ardeii umpluti in borcan.
Pentru saramur: se pune apa la fiert cu sare si piper. Pentru a calcula cata apa este necesara, calculati jumatate din borcan. De ex. la un borcan de 800 g. veti folosi doar 400 ml. apa ;)
Se umplu borcanele cu ardeii umpluti si cu feliile de hrean, morcov. In gura borcanului se pun frunzele de telina si visin. Deasupra se toarna saramura fierbinte si se leaga.

Reteta a fost propusa de blogul culinar Retetele Anei.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors